CASES

Zet je fietslicht aan met ANWB Lichtbrigade

Zet je fietslicht aan met ANWB Lichtbrigade

Met de campagne 'Lichtbrigade' komt ANWB in actie voor veilige en goede verlichting op de fiets. In aanloop naar de wintertijd houdt de ANWB Lichtbrigade hiervoor fietsverlichtingsacties bij o.a. scholen, sportverenigingen, buurthuizen, NS-stations en ANWB winkels door het hele land.

ANWB Lichtbrigade was één van de grootste campagnes van de ANWB. Deze landelijke campagne bestaat uit ruim 2500 fietsverlichtingsacties in het hele land en een grote campagne die informeert en activeert. Goede fietsverlichting voorkomt gevaarlijke situaties in het verkeer en niet iedereen is zich bewust van de gevolgen of vergeet gewoonweg zijn licht aan te zetten of te repareren.

 

Toen ik 2 voor 12 bij ANWB binnen kwam moest er nog heel veel in gang gezet worden op zowel marketing als communicatie vlak. Er moest nog een campagne komen die zowel landelijk als regionale aandacht van de pers en de fietsers zou genereren. Er diende nog een event georganiseerd te worden voor honderden vrijwilligers en een persmoment, die het moment van de wintertijd inluidde. 

 

Samen met het reclamebureau ontwikkelde we een grootschalige campagne rond de Nachtfietser. De Nachtfietser fietste gedurende de maand oktober door donker Nederland om aandacht te vragen voor fietsverlichting. In elke stad vond een event plaats en door de inzet van pr, onine en social werd traffic gegenereerd naar de events en elke dag weer aandacht gevraagd voor de problematiek. Het werd een intensieve campagne die de hele maand in volle vaart doorging. Ook in het weekend en natuurlijk in het donker. https://www.youtube.com/watch?v=NbfriKF5goE