CASES

Ontwikkeling nieuw trajectabonnement Nederlandse Spoorwegen

Ontwikkeling nieuw trajectabonnement Nederlandse Spoorwegen

Met de komst van de OV-chipkaart heeft NS een nieuw portfolio aan abonnementen in de markt gezet. Naast deze abonnementen blijft er echter vraag naar een abonnement, waarmee voor een maand of jaar een vast traject afgekocht kan worden.

 

Mijn opdracht bij NS luidde: ontwikkel een trajectabonnement dat werkt op de OV-chipkaart en zet dit nieuwe product in de markt. Bij de start van mijn opdracht bij NS was men van plan om een trajectabonnement te lanceren, waarbij je onbeperkt op je traject kan reizen. Als je buiten je traject wilde reizen, zou je vooraf langs de NS-Kaartautomaat moeten om daar een reis te selecteren, separaat af te rekenen en te laden op de OV-chipkaart.

Best tijdrovend als je je trein wil halen!

 

Omzetbehoud en gebruiksvriendelijkheid waren vereist. Daarnaast vond ik het belangrijk dat een van de uitgangspunten van de OV-chipkaart overeind zou blijven: ‘eenvoud en gemak’. Het resultaat heet ‘Traject Vrij’. Met dit abonnement koop je per maand of jaar een vast traject af, waarop je onbeperkt heen en weer kan reizen. Reis je buiten je traject dan ontvang je hiervoor achteraf een digitale factuur. Dit reisprincipe: reizen op rekening, is nieuw in de consumentenmarkt van NS. En voldoet aan de eenvoud en gemak van reizen met de trein anno 2014. Kijk voor meer informatie op http://www.ns.nl/trajectvrij