HET ZIT ER BIJNA OP!

01 April 2010

Het zit er bijna op!

Jammer! 1 april 2010 behoort over een paar uurtjes alweer tot het verleden. Dan moeten we weer een jaar wachten voor we onze medemens ongestraft te grazen kunnen nemen.  En wat baal ik ervan dat ik me vandaag heb laten leiden, door de hektiek van de dag. 

Nu pas bedenk ik, dat ik een goudvis had moeten kopen, om die vervolgens in de waterkoeler in de kantine van de Caballero Fabriek te gooien. Had ik een geeltje met ‘DEFECT’ op de koffieautomaat moeten plakken! Gniffelend had ik dan achter mijn laptop gezeten. Wachtend tot iemand de grap zou ontdekken. Kantoorhumor kan zo leuk zijn :-) 

Anders was dat in de tijd dat je nog op school zat. Dan was je al een week in voorbereiding om een goede grap te lanceren. En was je de hele dag op je hoede om er maar niet in te trappen. Zo heb ik ooit mijn ouders bijna moeten reanimeren toen ik ze op 1 april 1987 vertelde dat ik zwanger was. Ik was 15 jaar oud! Ook ben ik er zelf weleens goed in getrapt. Op 1 april, mijn eerste werkdag op het strand van Scheveningen, werd mij gevraagd ‘zonneprikkertjes’ te halen bij de naastgelegen strandtent. Na 10 strandtenten afgelopen te hebben, bedacht ik me dat ik het 1 april was. Met opgeheven hoofd liep ik terug, waar ik natuurlijk hardnekkig ontkende dat ik erin getrapt was. 

Die goede oude tijd komt niet meer terug. Maar gelukkig is het volgend jaar weer 1 april. Op 25 maart 2011 staat al een melding in mijn agenda: VOORBEREIDEN 1 APRILGRAP
Het zit er bijna op!