HET BLIJFT EEN UITDAGING: DE JUISTE BALANS TUSSEN WERK EN PRIVÉ

30 October 2017

Het blijft een uitdaging: de juiste balans tussen werk en privé

Als ik aan het werk ben, ben ik gedreven en ga ik gewoon door tot het af is. ‘Nee’ zeggen is dan lastig. Je wilt niet zeuren als iemand van de zaak je belt op je vrije dag. Als iemand je terugbelt, neem je toch op. Ook al sta je net voor de naschoolse opvang om 17.55 uur. En natuurlijk kan dat plan morgen af. Al weet je dat het betekent dat je vanavond nog even een paar uurtjes door moet.

 

Toch worstel ik vaak met bovenstaande grijze gebieden. Als ik die scheidslijn tussen werk en privé wat consequenter zou doortrekken, dan zou dat zeker tot meer rust leiden. Maar als ik 'aan' sta, ga ik ervoor en ga ik gewoon door. Mijn uiterste best doen op mijn werk, een goede moeder en partner zijn en natuurlijk leuke dingen blijven doen. Het besef dat je soms te ver gaat, komt meestal te laat.

 

Ik heb voor de zoveelste keer weer eens afspraken met mezelf gemaakt, maar weet nu alweer dat het lastig wordt om me daar aan te houden. Maar stap 1 is gezet: Ik ben me ervan bewust. Ben benieuwd wanneer stap 2 volgt? ;-)

Het blijft een uitdaging: de juiste balans tussen werk en privé